utveckling?

har haft min lille pojke nu i 5 månader och 9 dagar. Ridmessigt har han definitift blivit bättre och kondisen ör ju på topp ;) men kroppsmässigt så ser jag lite skillnad men ingen jätte. Bilden här under är från 2 veckor sen och den längre ner är från första dan. 
Föressten kom Anne ut idag och körde ordentligt dressyr pass! Hon tyckte att han hade blivit finare än senaste gången som jag tror var typ 1-2 månader sen? Och galoppen idag var undebar! Fattningarna kanske inget och hurra över, inte alls springigt men lite seg reaktion bara.. tränade mycket sidfärsrörelser som var grymt jobbigt. Traven bara flöt på och fick till ett par fina samlingar. är fortfarande helt död från passet och tror Cristo var lite slut efter så stretchade honom !
Det blir ingen tävling på Lurbo nu på söndag för det blev inställt p.g.a herpes virus. Skitsynd men då blir sista ridturen en uteritt imorgon sen får han vila i 2 veckor . Det får bli hans semester;)
 

Deprimerande väder

Vet inte om jag byter över till den andra bloggen eller inte men jag kör på än så länge! Snabb update om Cristo:
Tisdag : red ut milslingan med Sara o Aramis
Onsdag: skrittade i friskt tempo i 50 min
Idag: hoppade med mamma
Kommer mer om det imorgon godnatt
Bilder från idag


Måndag var det va?

Gud håller inte koll på dagarna längre. Och det kan bli så att jag och Anna gör en blogg tillsammans snart , eller bloggen är kirrad ska bara fixa till den lite. Igår red jag ut milrundan med mycket galopp. Han kändes fin och inte så jättetrött. Cristo ska nog få stå inne hela veckan för att få vila ordentligt. Idag red jag dressyr med sporrar oh han kändes WOW! Bättre steg med mer luft i sig och fattningarna och avsaktningar satt bra :D


kussinvitamin

 

glad midsommar!

 
 

torsdag

De här senaste dagarna har varit lite stressande men ändå grymma. Anna kom tillbaka från Gävle i tisdags för besöka vårt balla lilla gäng. Vi träffade de flesta på kvällen och bara snackade och myste. Allehoppa ska ju upp till hennes sommarstuga uner Juli någongång och planerade lite när och så. -Cristo fick vila
Igår åt vi först pizza vid sommaro och satt sen och stekte i parken bredvid. Lite senare kom resten och vi spelade kubb! hahaha vetinte om vi vann eller förlora men kul var det! Fick faktist ner några stycken ;)
- Cristo fick ridas ut en kortare runda och körde fem gånger i backen upp och ner. Första i skritt , andra i trav och tredje o fjärde i galopp och femste i trav. Han blev minsann lite svettig och han höll sig lugn i galoppen!
Idag red jag ett intensivare dressyrpass och galoppen kändes jäkligt fin! Avsaktningarna från galopp till trav i vänster varv gå myyycket bättre än i höger. 
Aja sticker ner till mormor och släkten nu över midsommar så byebye!
 
 
 

bilder del 2

några bilder från i tisdags som är ovisade!
 

soooligt

yeaah har varit ute och stekt lite i solen nu i typ en timme och fått liiiiiite färg. Har sämsta pigmenten så komemr vara blek resten av mitt liv. kul? nej. väntar på min brutta ska komma över sen kör vi en pizzadejt och får se vad som händer sen. 
Var bara ute och gick med Cristo idag men tvättade flughuvan , gav honom massor av pussisar och skulle göra rent helvetesbadkaret där hästarna dricker ifrån. Gör nog aldrig om det igen så de får nog dö i vattenförgiftning. 
Hoppade ju lite på banan igår och hör är de flesta klippen. Kameran dog precis innan jag tog det lite högre hindret men det finns filmat på mobilen så det är lurre!! 
 

Nattetid

Åker på torsdagen till mormor och resten av släkten för att fira midsommar och kommer hem på söndagen. Eftersom det inte blir någon hoppträning då så hoppa jag själv med mamma idag. Red på hacket och det gick prima! Höjde sen en oxer till 105 cm som vi skutta över. Har inte anmält mig till lurbo än för ville se hur det gick idag men ska nog anmäla mig nu. Kanske slänger ihop något klipp från idag imorgon innan Anna kommer hem igen !
Cristo fick stå inne idag oh vila upp sig så får gå upp tidigt och släppa ut honom imorgon.


massa bilder

red i sommarhagen idag och det kändes helt ok. Lite stel i början men gick bättre och bättre. Cristo har fått massa nya bett av en viss Rulle tror jag ;). Det är något konstigt med svansen också... kanske ett insektsbett eller ett hästbett? så fort man rör den så läggar han den på sidan. Det ser inte ut att göra jätteont för han reagerar inte med att dra bak öronen eller kolla på en , utan han drar han bara åt sidan.. aja märkte iallafall inget i ridningen. Mamma var med och det togs massor av bilder. Här är några och tänker ladda upp lite allt eftersom.
favoritbilden! 
      gillar även ljuset på den här 
 

Happ vad gör man nudå?

Åt buffé som sagt igår med Anna och Adde och efter det gick vi till Simon o resten för filmkväll. En bra sista kväll med Anna i Uppsala innan hon åkte till Gävle. Sov över och hjälpte henne packa all skit som ska upp. Blir lite taggad faktiskt att åka upp snart med Cristo och bada o ha kul!
Den 29:e var det tänkt att rida upplandsritten men vill inte riktigt starta någon utan Kristina hehe ... Vet ju inte hur allt går till liksom. Men tänkte kanske anmäla mig till lurbos hopptävling samma dag med 95 cm... Tror Banne mig att jag kör på den!
Cristo fick vila idag men gick ut och gosade lite i hagen med honom.


hoppis

Hoppade igår för karin i ösregn.. Det blev ingen super lång lektion dårå men mycket träning på hur överlivet ska vara mellan och över hinren. Själv tycker jag att det gick ganska bra igår och fick inte så mycket klagomål av Karin ;). Cristo fick stå inne sen under natten . Han kan liksom inte riktigt ta det lugnt ute. Aramis (hagkompis) jagar på honom hela tiden och Cristo får inte vara med ed andra hästarna enligt honom... Red ut idag med Anna i typ en timme på hackamoret och han var lite seg men inte värsta.  
 Nej ska till Anna nu och ta en avskeddsmiddag på China garden för min älskling åker ju imorgon till Gävle! Ska såklart åka upp och hälsa på men det kanske tar några veckor liksom ..
 

Vila igen

Åkte med Anna till hästrallyt idag men det öste o blixtra hela vägen. Stod och vänta ett tag när vi kom fram, men regnet slutade inte så beslöt att åka hem igen. Lite surt men så kan det gå. Cristo fick vila istället vilket kanske var bra. Det är andra dagen han står ute dygnet runt och det är ganska jobbigt om han Inte är van. Han var ganska hängig imorse och inte alls sig lik så det blir nog ingen jobbig vecka nästa vecka.


Dumma app

Inlägget som jag skrev igår publicerades inte så då skiter vi i det då.
Cristo red jag iallafall dressyr för Eva i onsdags, gick helt ok han blev ordentligt genomställd. Sen har han vilat i torsdags o igår för jag har varit uppe i Jämtland för att fira min kusin som tagit studenten. Nu sitter jag i bilen på väg hem till varma Uppsala ! Cristo släpptes även på sommarbete igår och det gick tydligen bra, sprang som en dåre haha.


Snart sommarlov

Alltså det är helt sinnes hur nära sommarlovet är! Har 2 skoldagar kvar vilket är måndag o tisdag. Resten av den här veckan är jag ledig men åker bort på torsdag till lördag för studentfirande. Cristo släpps på sommarbetet på fredagskvällen och hoppas att knäpphästen inte gör något när jag är borta!!
Förresten så skoddes han igår så nu är fossisarna små igen! Cristo fick vila igår och det blev en längre uteritt idag. Red till stadsskogen och låg o rulla 2varv på en ridstig som är typ 3km. Lite flåsig o svettig under schabraket men inget mer. Kondisen är på topp nu 👌
Skitponnyn har fått en ny luvis nu


clear round

Vaknade vid 6-tiden idag och var vid stallet strax före 7. Transportskydd hade vi paniklånat av Anna kvällen innan, och precis innan vi skulle åka iväg hittade vi inte sadelgjorden. Så vi fick paniklåna en av Agnes,,, 
Pannband och schabraket är från Anna och hästen är ju också lånad.. så det ända vi ägde var typ nosgrimman och sadeln haha.
Clear round 85:
framridningen var inte bra alls. Det var på en gräsplätt som var blöt av regnet igår och jag red mest fram på framhoppningen. Han hoppa på bra på framhoppningen men kom lite väl nära hindrerna hela tiden. Stark i munnen va han också.
Själva rundan är jag inte alls nöjd med. Red skitdåligt hade för dålig galopp, skulle ha drivit mer och rättat på mig mer före hinderna. Han fick lite ponnygalopp hela tiden. En vägran på 2:a och 3:e hindret som var lite surt men på tvåan hade han dålig galopp och bytte till korsgalopp precis innan, och på trean kom vi helt snett så det var nog bra att han stannade.
Fick totalt 8 fel + tidsfel (gjorde en omstart)
Omstart 85:
Kändes mycket bättre med galoppen men fortfarande inte bra. En rivning på 7:e hindret där han tog ett extra galoppsprång inpå. ja ni får se på filmen...
 

Cristo 15 år imorgon!

Min bäbisponny fyller hela 15 imorgon och det ska ju "firas" med att åka o hoppa en clear round hihi.
Red i ösregnet idag för jag kom på att ridhuset var låst...gick dock skitbra ute i regnet och han kändes riktigt fin! Duscha honom sen och putsa o fixa allt. Åt den godaste pizzan när jag kom hem o nu taggar jag till imorrn!
Såhär ska vi se ut imorrn