lite mer kommer

nu jäklar ska alla biler komma ut här på bloggen!
 
 
 
 
 
det grymmaste på hela dan var ju typ att han inte rulla sig när han ko ut i hagen!
 

clear round

Red en 85cm clear round idag på akka. Han var så bråkig i början och blev så stark när han sprang men lugna ner sig efter typ 10 min. Det blev en ganska lång framridning men det behövdes nog. HAhah gud va fult det blev med knopparna asså! typ 3 feta uppe på nacken sen 2 små som inte ens syntes!
Snyggaste schabraket från kristina också
bästa flisan kom o filma och hjälpte till också!
några stillbilder från fimen


Det går lite segt

Usch vilken äcklig dag alltså. Äckel väder o äckel nationella prov.. Hagel o spöregn när jag kom o åkte ifrån stallet. Red dressyr idag ute på dressyrpaddocken. Gick väl halvdant hela passet men väldigt lättjobbad på slutet så lite rätt gjorde jag väl. Imorgon ska vi hoppa o på torsdag springa snabbt i skogen!!
Min fula klass som leker söta <3


snaart så

..blire söndag och årets första "hopptävling" vet att det bara är en fjuttig clear round men är så taggad ändå! Även om vi blir uteslutna på första hindret ska vi va snyggast där ;). Sen efter det blir det valborg! Taggaråå
fjutt grisen fick vila idag, det var för tråkigt väder och så var han kanske "trött" från igår när vi hoppa ...hehe.. skojja bara min reacerponny blir aldrig trött...

planera

tänkte göra ett försök med en planering inför nästa vecka:
måndag: skritta/promenad
tisdag: Hoppa/dressyr/rida ut?
onsdag:Hoppa/dressyr/rida ut?
torsdag:Hoppa/dressyr/rida ut?
fredag: lättare dressyr (typ jogga igenom)
lördag: rida ut
söndag: 85 cm clear round på Akka
 ska försöka få ut min dressyr tränare i veckan också och köra ett hoppass innan söndagen..
 

hoppelihopp

Hoppade idag på utebanan med några från Akka! Perfekt väderoch underlaget är typ helt torrt. Hoppade inte alls länge eftersom hästarna itne är vana vid underlaget men det gick bra! Lite snabbt blir det och när jag tar en hörhållning slänger han upp huvudet men tycker bara att Cristo blir förbannad när jag har martingalen...
tog två språng på en oxer som va typ 85-90 och det kändes bra. Testade även Annas äppelbett idag med fasta ringar, kändes helt ok men ska hoppa en gång med vanliga innan söndag för att se vilket som va bäst.
Mamma va med o fota också så här kommer nya piics

Sovmorgon

Åh hade både sovmorgon idag o igår , skitskönt. I måndags skoddes Cristo och går nu bara med skossisar igår hoppa jag på utebanan i min ensamhet och testade en tjej i stallets bett. Det är liksom bara massa delar istället för tredelat/rakt eller liknande. Han blev lite frustrerad ibland men tror det kan vara himla bra i dressyren. Idag red jag ut med Maja o Anna i mer än en timme. Masserade honom sen så snäll som jag är ;) hehe okej jag väntade bara på att mamma skulle komma... Imorgon är det sleepover på skolan och hoppas det blir braaaa!


Da väder

Tjeena på er! Dumma appen har inte fungerat hela helgen men nuuså! I fredags blev det lite festligheter i eriksberg lite stelt i början men det blev bra sen. Igår satt jag mest hemma eller i stallet. Började med att rida dressyr i ridhuset och skuttade sen över ett hinder på medelinjen. Tänkte bara ta det några gånger men han var så jäkla envis med att byta galopp när jag låg på volten! Så körde på ett tag. Helt slut och lökig efter det fyfan. Släppte ut Cristo och gick till Akka för att möta upp Anna och sen vidare till donken <3 kollade när majsen red och sen åkte vi hem. När vi tog in hästarna sen så avmaska vi också Cristo så det är ju skönt!


Hurtig

Gjorde mitt svenska nationella muntliga idag på förmiddagen oh shit vad skönt att få det gjort! Har lämnat in manuset och en idrottsplanering som jag ska följa i 4 veckor.
Cristo fick sitt första bad för iår kan man säga men var inte så noggrann då. Fick damp på hans bruna hals o äckliga man o svans.gick en tur till Akkas utebana för att släppa honom hahaha och oj vad han flög! Rulla sig 2 ggr och kicka som en tok på stället utan anledning..? Knäpphästen har nog också dampvecka <3 åkte som en galning till hööks sen innan de stängde men hitta inget


Dodi

Red ut både igår och i förrgår. Lite stark i munnen men det var helt ok. Lite lugnare pass båda två och igår var han så tittig på allt + en pms Carro = båda dampar.... Tog lite bajs med Anna till liquisini för att ta träckprov. Och svaret kom idaag, han har blodmask och ska avmaska det. Pappa ska kanske skriva ut ett recept men ska höra med ägaren vad hon har använt. Bra att veta iallafall!
Han känns inte så ovanlig tycker jag så tänkte rida till ridhuset och rida på nästan som vanligt. Kanske lite lugnare


bakelibak

Här under lovet så gjorde jag en skitgod lime cheesecake! Failade egentligen med typ allt som att vispa äggvitan, vispa något annat, glömde ta i limen... ja men allt fixa sig ändå och som sagt så blev det AWESOME!
Om du har tråkigt, testa den här. lätt att göra (om man inte är ree som jag då) HÄR hittar ni reccept
 

måndag

har varit i stallet och mockat och borstat min fuling och sen cykla jag hem. Han fick vila idag för han har gått ganska hårt förra veckan. Hovslagarn var även där så jag boka in en tid nästa måndag woop woop!
och har glömt attt berätta men den 28:e ska jag vara med på Akkas clear round på 85 cm taggaaråå!

skillnad?

Nu har jag haft Cristo i 2 1/2 månad och tycker redan att han har börjat musklatpå sig bra! KOnditionen är ju helt klart bra nu och han orkar( galoppera )och trava flera kilometerutan att vara andfått. Tyvärr har jag ingne uppställningsbild på honom när han kom men hitta en liknande för nästan 1 år sen. Ser ni skillnaden?
NU
        DÅ (ett år sen)
 
 

picture

Red ut med ellen idag. HAha blev lite spontanttur då hon ringde mig när jag hade precis börjat rida, men vi tog en tud genom surmulen till Norby. Och sen tillbaka till staallet. Lite halvt dampiga båda hästar men lugnare än  förra gången :). Vi körde all in på alla vattenpölar så en gegig svart ponnie fick duscha sig när vi kom tilbaka ;). Släppte ut honom naken sen och har hämtat in dom nu! Anna ringde precis och sa att hon var hemma i Sverige så kanske går ut med min pingla ikväll !
Lite bilder från idag! Mer kommer imorgon
 
 
 

friiday

vaknade vid 7 imorrse och det var bara att kasta i sig frukost och cykla till stallet. Hade uttag idag så när alla pållar var i hagen sadlade jag Cristo och red milrundan. Tog med runtastic hur exakt lång den va och den va 9.8 km , asså va!? trodde den var längre men i och för sig så tog den bara 1 timme o 5 min. 
gick vidare till Akka och red en lite mindre runda på typ 6 km. skrittade mycket eftersom det är så mycket lera nu...sen när båda hästarna var klara cykla jag hem, byrre om, tog bussen ner till stan och klippte FRIILLAN.
åh gud vill bara att Anna kommer hem nu!
en halvdålig bild på kläderna som jag köpte i stockholm
och lite halvdålig bild på hur håret blev

Huvudstaden

Tisdags träningen gick lite blandat. Vi hoppade bara fjutthinder men Cristo blir som en kanin då och skuttar med bakbenen så han byter galopp. skit irriterande men måste komma ihåg att ställa igenom galoppen så fort jag landar så han inte får Chansen! Men får tänka på att det var andra hoppträningen för iår. Igår red jag ut genom Ekensberg som gick precis på 1 mil. Han var lugn för det mesta men blev lite frustrerad ibland hehe.
Satt och åt glass sen i min ensamhet när jag kom hem...
Idag ska jag till Stockholm med mamma och shoppa liiiite!


Första klar

Gick upp 7 idag och satte mig på cykeln halv åtta för att ta ut hästarna. Mockade och fixa allt sen ta med hjälmen och cykla vidare till Akka. Red ut i 1 och en halv timme på Viktor på milrundan. Han skötte sig ganska bra förutom 2 ggr han hoppade till för något... Har cyklat hem ,ätit solat lite och ikväll är det hoppträning på Cristo! Så en häst klar och en kvar


planering

Red ut med Ellen idag på "milrundan". En aning dampig stycke häst fick jag leva med i en timme...många frustations-bockar och galoppiställetförtrav sträckor. Men vi körde en ordentlig galopp på åkern och då var han så duktig så ! släppte ut honom naken även idag för han står ändå alltid och solar sig. Tänkte göra ett försök till en planering denna vecka..
Måndag: red ut med ellen
Tisdag(har utsläpp): Rida ut med victor och hoppträning för Cristo 
Onsdag: Rida ut lite längre med en låg form
Torsdag: Dressyr i ridhuset (kanske för tränare)
Fredag: rida ut både Victor/Cristo
Lördag: rida ut
Söndag: markarbete
sen får vi se hur det blir..
söt om jag får säga det själv

heestisar

Bilerna från gårdagen!